Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εργατικό Κόμμα: Πολιτεία και λαθρομετανάστευση




Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα τείνει να γίνει τεράστια απειλή για την πατρίδα μας. Η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από θάλασσα και βουνά δίχως να μπορούν οι αρχές να τους αποτρέψουν αποτελεί την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας. Πρόκειται πλέον για λαθρομετανάστες που δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι και τι έχουν κάνει στην χώρα τους, με αποτέλεσμα τα γνωστά πλέον σε όλους γκέτο των Αθηνών.
Πρόσφατο παράδειγμα αν κοιτάξει κανείς το αστυνομικό δελτίο πολλές εγκληματικές πράξείς οφείλονται πράγματι σε λαθρομετανάστες.
Είναι φυσικό και επόμενο αυτή η εξέλιξη να συμβαίνει, και αυτό γιατί η Αθήνα σαν μια σύγχρονη πολιτισμική πόλη λειτουργεί σαν χοάνη αναπαραγωγής ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν στην δυσωδία και στην παρανομία.
Είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι, πως μια σύγχρονη πόλη που παρήγαγε τόσο  μεγάλο πολιτισμό, και με τόσους ωραίους ανθρώπους που έζησαν εδώ να την έχουν καταντήσει έτσι οι πολιτικοί μας.
Υπάρχουν πολλές πολιτικές ευθύνες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του τόπου, καθώς στα τόσα χρόνια που έχουν περάσει δεν έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης στις τρίτες χώρες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Θα έπρεπε το κράτος να είχε δημιουργήσει διαφημιστική ενημερωτική καμπάνια σε χώρες που παρατηρείτε μεγάλος όγκος λαθρομετανάστευσης, και να δώσει  την πραγματική εικόνα που βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί. Θα πρέπει να καταλάβουν οι νέοι επίδοξοι λαθρομετανάστες την τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί εδώ σήμερα, αλλά, και να ενημερωθούν ότι δεν είμαστε μια χώρα πλούτου και παραδείσιας ζωής όπως τους λένε οι λαθρέμποροι.
Να δοθεί ένα τέλος στο ψέμα σε όλους αυτούς που πλουτίζουν με την λαθρομετανάστευση, και να παρθούν ισχυρά μέτρα στα σύνορά μας, να μην επιτραπεί τέτοια απίστευτη τραγωδία στην Ελλάδα με τους ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες.
Η λαθρομετανάστευση έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίχως να κάνουν τίποτα οι ευρωπαίοι διανοούμενοι.
Τα γεγονότα που σοκάρουν καθημερινά στην πόλη των Αθηνών και τις γύρω περιοχές   έχει φτάσει στο απροχώρητο, δίχως  να υπάρχει αστυνόμευση ισχυρή να παράγει ασφάλεια στους πολίτες που πραγματικά τρέμουν να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σκοτάδι.
Οι περιπέτειες των λαθρομεταναστών συνεχίζονται στην κακόφημη πλέον περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εκεί την έχω περπατήσει ο ίδιος την ημέρα. Το πρώτο πράγμα που βλέπεις εκεί είναι πρόσωπα άγρια που σε κοιτούν με μίσος και από ντόπιους και από μετανάστες, το αίσθημα που νιώθεις είναι απερίγραπτο, και μόνο αν πας εκεί θα το νιώσεις.
Το μόνο που κάνεις ενστικτωδώς είναι ένα γρήγορο βάδην αλλαγής πορείας από άλλον δρόμο, και επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να επακολουθήσει με αυτούς τους εξτρεμιστές που ξεσηκώνουν τους ντόπιους για εθνική κάθαρση και άλλες τέτοιες φανφάρες για να πωλούν βιβλία για πολλοστή φορά. Οι παρακρατικοί τύποι αλωνίζουν σε αυτή την περιοχή δυναμιτίζοντας και άλλο την κατάσταση μήπως και εκμαιεύσουν λίγους παραπάνω ψήφους για να μπουν στο κοινοβούλιο, και συνεχίσουν να ρίχνουν ξύλα στην φωτιά για να αναζωπυρώνετε και άλλο αυτό το μίσος εναντίον των λαθρομεταναστών .
Το βράδυ τα πράγματα γίνονται χειρότερα, για να μπορέσει πλέον να περάσει κανείς από εκείνη την περιοχή χρειάζεται να έχει ισχυρή αστυνομική δύναμη μαζί του.
Σε άλλες περιοχές της Αθήνας όπως είναι η Μενάνδρου και η Γερανίου υπάρχουν τα πάντα εκεί, από ναρκωτικά ως εμπόριο όπλων, αλλά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους εκεί θα το βρεις, και μόνο αν το λέει η ψυχή σου θα πρέπει να περάσεις από εκείνους τους δρόμους.
Η θαρραλέα πορεία αν συνεχιστεί λίγο πιο πάνω θα βρεθείς στην ομόνοια που και αυτή η πλατεία είναι γκέτο τοξικομανών.
Τα προβλήματα είναι πολλά, αυτά πρέπει να αναδειχθούν, να προβληθούν σε φτωχές χώρες που οι άνθρωποι εκεί σκέφτονται την μετανάστευση ως μοναδική λύση.
Πρέπει να δουν μέσο τηλεόρασης την εκμετάλλευση και την κακουχία των συμπατριωτών τους, ώστε να μην έρθουν σε μια χώρα που η ίδια δεν μπορεί να λύσει τα δικά της οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων, πόσο μάλιστα τα δικά τους.
Το να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών όπως ψεύτικα κάνουν πολλοί, χρησιμοποιώντας τους στο λιμάνι της Πάτρας να χτυπήσουν τους αστυνομικούς είναι αισχρό και ανεπίτρεπτο.
Οι περιθωριακοί αυτοί τύποι δεν υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες, και κακώς τους δέχονται κοντά τους οι ίδιοι, τους εκμεταλλεύονται για να δημιουργούν πολιτικές εντυπώσεις προς την κοινωνία, δείχνοντας το εγκληματικό τους μένος στην ελληνική κοινωνία.
Η ελληνική επικράτεια χρειάζεται αστυνόμευση με νέες προσλήψεις αστυνομικών όχι όμως με πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά με κριτήρια αξιολόγησης από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, και να έχει στόχο να βγουν αστυνομικοί μάχιμοι για την ασφάλεια των πόλεων της Ελλάδας.
Μόνο με καλή αστυνόμευση που σέβεται τον πολίτη θα μπορεί η κοινωνία να ζει ήρεμη χωρίς εγκληματικότητα και υποβάθμιση περιοχών.
Όλοι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και πολιτισμένα, όχι άλλη λαθρομετανάστευση, όχι άλλη δουλεία ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονται λαθρέμποροι και μετά τους αφήνουν έρμαια σε μια ξένη χώρα.
                                                   
                                                  Πρόεδρος Εργατικού Κόμματος
                                                            Γιώργος Αρίωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου