Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Oι μυστικές υπηρεσίες δεν προέβλεψαν τα γεγονότα στην Αφρική

"Γκρίνια" έχει φέρει στον Λευκό Οίκο το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες της CIA δεν κατάφεραν να προβλέψουν την κρίση στην Αφρική.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ο πρόεδρος Ομπάμα άσκησε σκληρή κριτική, παρά το γεγονός ότι η CIA δηλώνει πως είχε προειδοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα από το 2010 για μια πιθανή κρίση στην Αίγυπτο.


Ωστόσο, η Στέφανι Ο'Σάλιβαν, ανώτερη αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι η Υπηρεσία δεν είχε προβλέψει λεπτομέρειες για την κρίση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως άσκησε έντονη κριτική και για το ότι οι μυστικές υπηρεσίες έκριναν λανθασμένα το πόσο γρήγορα οι ταραχές στην Τυνησία οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος.

Αν και ο Λευκός Οίκος δεν δέχθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προσωπικών συζητήσεων του Μπ.Ομπάμα με την ηγεσία της CIA, αρνήθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος με τις πληροφορίες.

«Ο πρόεδρος περιμένει σε κάθε περίπτωση ότι θα λάβει εγκαίρως σχετική και ακριβής αποτίμηση της κατάστασης -αυτό έλαβε» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου