Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

«Σέντραλ Παρκ» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού;

Ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης σχεδιάζει η κυβέρνηση για την περιοχή του Ελληνικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με  τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου,  ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Άσεμπίγιο παρουσίασε δέσμη προτάσεων για την ανάπλαση της περιοχής.
Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Άσεμπίγιο συναντήθηκε με  τους υπουργούς Επικρατείας, Χ.Παμπούκη, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη, Παιδείας Άννα Διαµαντοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αξιοποίηση του Ελληνικού θα πρέπει να συνδυάσει την εύκολη πρόσβαση των πολιτών στο πάρκο και τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές οι προτάσεις του Ισπανού αρχιτέκτονα δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση η οποία και θα προσδιορίσει το ποσοστό του πρασίνου που θα καταλάβει την συνολική έκταση του Ελληνικού.
Οι ιδέες που ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο της διερευνητικής συζήτησης ήταν πολλές και  αφορούσαν στη δηµιουργία πολιτιστικών κέντρων, χώρων βιβλιοθηκών, οικονοµικών και συνεδριακών κέντρων.
Ειδικότερα, προτάθηκε η αξιοποίηση ενός μέρους του πάρκου για εκπαιδευτική χρήση υπό τη µορφή ερευνητικών κέντρων και κέντρων τεχνολογίας για πανεπιστήµια.
Εκτός αυτού, υπήρξαν ιδέες για ήπια οικιστική ανάπτυξη ή ακόµη για τη δηµιουργία ενός µεγάλου ενυδρείου στην καρδιά του πάρκου.
Σημειώνεται ότι στο τραπέζι έπεσαν και ιδέες για την ανέγερση κυβερνητικών κτιρίων στη λογική της δηµιουργίας ενός µεγάλου «κυβερνείου» που θα φιλοξενήσει όλα τα υπουργεία σ’ έναν χώρο.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πάντως ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να λειτουργήσει το Ελληνικό ως αντίβαρο στις υποβαθµισµένες συνοικίες της Αθήνας».
Για το econews
 farmakerhpena   
opou akoys polla kerasia krata mikro kalathi , tipota den tha kanei i simerini kibernisi
siga mi gini tha ta fane ta lefta   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου