Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Ο Πούτιν σκότωσε το κράτος δικαίου»


«Ο Πούτιν σκότωσε το κράτος δικαίου»Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Νεμτσόφ

«Κράτος μαφιόζων» χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Μπόρις Νεμτσόφ, πρώην πρωθυπουργός της εποχής του Μπόρις Γιέλτσιν. Ο πρώην αξιωματούχος καταφέρθηκε εναντίον του νυν πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος «σκότωσε το κράτος δικαίου στη Ρωσία και το αντικατέστησε με ένα κράτος μαφιόζων».

Σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Νεμτσόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν παραμένει πραγματικά ο πλέον ισχυρός άνδρας στη Ρωσία, ενώ ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν είναι «πρόεδρος στην πραγματικότητα, αλλά ένας καλός μπλόγκερ»! Ο Νεμτσόφ δεν δίστασε να συγκρίνει τον Πούτιν με τον αιγύπτιο πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Σχολιάζοντας την προσεχή επίσκεψη του Πούτιν στις Βρυξέλλες, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Νεμτσόφ κατάγγειλε αυτούς που υποτάσσονται στην «ρεαλπολιτίκ» και «ξεχνούν τις αξίες τους πιστεύοντας μόνο στις υποσχέσεις και στο χρήμα».
Ο Νεμτσόφ είναι μέλος της αντιπολίτευσης και δηλώνει ότι στόχος του είναι να εμποδίσει τον Πούτιν να ξαναβγεί πρόεδρος. «Θα είναι μια καταστροφή για τη Ρωσία» επισήμανε καταλήγοντας.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου