Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τα «βρήκαν» για σύναψη δανείου στο δήμο Τρικκαίων


Με τα πιο μελανά χρώματα παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στουρνάρας την οικονομική κατάσταση στο δήμο Τρικκαίων, τονίζοντας την αναγκαιότητα σύναψης δανείου.

Οι λόγοι
Στην εισήγηση που παρουσιάστηκε, γίνεται λόγος για σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού Ευρώ 1.087.244,04. Από αυτά τα χρήματα ποσό Ευρώ 520.004,40 απαιτείται για την εξόφληση μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης του έτους 2011, μηνών Φεβρουαρίου - Μαρτίου - Απριλίου από δάνεια που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης ποσό Ευρώ 567.239,64 για την εξόφληση μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης του έτους 2011, μηνών Φεβρουαρίου - Μαρτίου - Απριλίου από δάνεια που έχουν χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.» Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την σύναψη δανείου για την εξόφληση μέρους τοκοχρεωλυτικών δόσεων από ήδη συνομολογηθέντα και ληφθέντα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 3870/2010, συνολικού ποσού 1.087.244,04 ευρώ. Διαφώνησε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε απόλυτη συμφωνία στη σύναψη του δανείου από τους δύο πλειοψηφούντες συνδυασμούς.
Αποφάσεις
Σε άλλα θέματα της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
  • Ενέκρινε την επιστροφή ποσού 437,58Ευρώ στον Τζιουρτζιώτη Ιωάννη του Χρήστου ως αχρεωστήτως εισπραχθέν που καταβλήθηκε μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ για Ταπ, Δημοτικά τέλη και Δημοτικό Φόρο.
  • Ενέκρινε την εκμίσθωση κοινόχρηστων Δημοτικών και σχολικών εκτάσεων που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων.
  • Ενέκρινε την Διαγραφή ποσών από τους χρηματικούς καταλόγους του Δήμου Τρικκαίων ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα
  • Ενέκρινε την Διόρθωση-Διαγραφές χρεωστών από τους χρηματικούς καταλόγους του Δήμου Τρικκαίων λόγω ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης, περιοχή Αγία Μονή Ι-Πατουλιάς-Δεξιά οδού Καλαμπάκας-Σαράγια-Αριστερά Οδού Καλαμπάκας, Γέφυρα Πάσχου ΙΙ.
  • Ενέκρινε την Επιστροφή ποσού 15Ευρώ στον Παπαχρήστο Γεώργιο του Αθανασίου ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.
  • Ενέκρινε την Επιστροφή ποσών που κατατέθηκαν σαν εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων χορήγησης αδειών ανέγερσης -ανακαίνισης οικοδομών σε διάφορα σημεία της πόλης.
  • Ενέκρινε την ψήφιση διάθεσης πίστωσης για οικονομική ενίσχυση των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρικκαίων
  • Ενέκρινε την ψήφιση διάθεσης πίστωσης για την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων που αφορά την πληρωμή σχολικών τροχονόμων.
Τέλος ενέκρινε την εκμίσθωση λημμάτων με πλειοδοτική δημοπρασία του Δημοτικού Διακατεχόμενου δάσους Αγρελιάς -Κουμαριάς για το έτος 2011.
www.e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου